Известие

Collapse
No announcement yet.

Ръжда по калниците на Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ръжда по калниците на Алфа 156

Здравейте имам Алфа от почти 10 години и след последната зима забелязах корозия по калниците и вратите, там където се стича вода. Моля за мнение как да постъпя в такъв случай. Ще прикача снимки за да добиете представа.
    Благодаря, предварително !

http://snimkihtc.snimka.bg/

http://snimkihtc.snimka.bg/automobil...meo-156.877555
    Last edited by me1sun; d.m.y г., 22:39.

Отиваш при тенекеджия най-общо казано.

Снимките не се отварят, иска потребител и парола.

Качи ги пак и тогава ще може да се каже по-точно.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Мисля че оправих нещата, пробвайте сега поправил съм линковете горе, но и тук ще ги напиша. Ако и така не стане напишете в търсачката профила-snimkihtc и моля ги вижте.
      Благодаря !

http://snimkihtc.snimka.bg/

http://snimkihtc.snimka.bg/automobil...meo-156.877555

Comment

Имах почти същите ръжди на бившата ми 156,закърпиха ми праговете,смених калниците със същия им цвят ( светло сив металик ) и се получиха нещата. След известно време се разделих с нея,защото започваше и по задните калници да ръждясва,и се подразних.
        Citroen C5-ko 2.0hdi black-metal

ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
        Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..

Comment

Благодаря за бързите отговори. Част от ръждата е повърхностна, не мога ли по някакъв начин да се справя сам, без намеса на тенекеджия ?. Преобразовател за ръжда, кът? Моля за съвети. Благодаря

Comment

можеш , но ще стане грозно, търкаш , преобразовател за ръжда , китваш, малко боя и си готов
            Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
            Peugeout 2.2 HDI 133+++
            Alfa 159 +++ next

Comment

Ръжада там тръгва от ръба на калника, като се сваля подкалникапластмасовия се надира боята, имам пред вид този ръб дето матрицата е отрязала ламарината.Все едно да боядисаш острието на нож и след няколко рязания се излъсква.Та ако искаш да стане като хората свали пластмасовия подкалник, почисти там зад кората, почисти от ръжда ако има и отвътре и отвън/отвън ако има по дълбоки язви китвай, ма след като си почистил метала до блясък/ грундираш удряш отвън водна шкурка но без да се появава метален блясък на места, ако е необходимо сложи две ръце грунд и боядисваш.След туй лакираш ако е металик.След като пръснеш боята металик не се шкури с водна шкурка,като изсъхне лакираш след няколко дена полираш.Ма общо взето след първото сваляне на подкалника пак ще се повреди ръба и от там малко по малко тръгва да се окислява метала и плъзва настрани, ма някоя друга гадина ще изкара.Освен това там удрят камъчки песъчинки и след време пак ще се появи.Понеже и аз имам същия проблем намислил съм да направя това което писах и да защитя тези места с протектор.Виждал съм някакво безцветно като фолио ама засега нямам повече информация за този протектор пък и догодина съм замислил цялостно боядисване че вратите на нищо не приличат тогава ще търся.
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Ако намериш ей това е много ефикасно !
                Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:26.
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                sigpic

Comment

Working...
                X